KookJij

Servische bonensoep met rundvlees

Lekkere rundvleessoep met witte bonen en veel groenten. Een heerlijke maaltijdsoep.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 200 kCal energie
7 Gram eiwit
22 Gram vet
22 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Servische bonensoep met rundvlees te bereiden

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Maak de wortel en de aardappel schoon en snij deze in kleine blokjes.
  3. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af onder warm water.
  4. Verhit de olie in de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze even mee. Bak de tomatenpuree even mee.
  5. Roer de bloem erdoor en bak ook even mee. Voeg dan geleidelijk 1 liter lauw water toe. Steeds goed roeren.
  6. Voeg kruidnagel, laurier, peper en zout toe. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Leg de deksel op de pan en laat de
    soep trekken tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 uur?).
  7. Roer van tijd tot tijd door. Voeg na 1 uur de winterpeen, aardappel en selderij toe. Laat dit een half uurtje tot 1 uur meetrekken. Meng als laatste de witte bonen door de soep.Laat de soep door en door warm worden.
  8. Proef en maak op smaak met peper, zout en wat azijn.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker. Je kunt het vlees ook rauw in de slocooker doen. Ik geef er de voorkeur aan het vlees even aan te braden. Geeft net iets meer smaak aan de soep.
Doe de witte bonen - als je een potje gebruikt - pas op het laatst erbij. Alleen even warm laten worden
Kies je ervoor rauwe bonen te gebruiken, dan kun je die gelijk met het vlees in de pan doen. Voeg dan het zout pas aan het einde toe, want zout zorgt ervoor dat peulvruchten niet snel gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Matthea  Zandstra

Matthea Zandstra zegt:
Petra, na een paar jaar jouw recepten weer gevonden.Deze soep is ook weer heerlijk!