DIEN OP : Doe een hoopje rijst op de borden en schep daarover de rode bonen massa en leg daar weer boven op de chorizo en de speklapjes.
Bestrooi met grof gehakte korianderblaadjes en geef er gefrituurde uitjes bij en sambal (of Chilisaus).
Recept
« Terug naar recepten
Red Beans and Rice (RBenR)
PT240M
Red Beans and Rice (RBenR)
Een heerlijk red beans and rice (rbenr) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Red Beans and Rice (RBenR) te bereiden
1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan als "soffritto" de ui,knoflook,selderij en paprika,
totdat de ui glazig en zacht is geworden.
2).Doe dan alle kruiden er bij en laat nog even door fruiten
3).Doe dan het zeer fijn gemaakte chorizo vlees er bij en roer gedurende 5 minuten goed door.
4).Nu gaat de bouillon er bij en breng die aan de kook
5).Dan gaan de bonen er bij en breng wederom aan de kook
6).Dan deksel er op en 2 uren op zacht vuur laten doorsudderen
7).Intussen kunnen de speklapjes worden gebakken;let er wel op dat dat ze niet al te krokant worden.
8).De in plakjes gesneden chorizo even in de pan laten "garen".
9).Na 2 uren de pan met bonen van het vuur halen en 1/3 deel van de massa fijnstampen en weer terug doen in de pan (het geheel wordt dan "romiger"" van structuur en smaak.
10).Nog eens 30 minuten laten nawarmen
11).Ondertussen de rijst koken (langkorrelig) of verwarmen.
totdat de ui glazig en zacht is geworden.
2).Doe dan alle kruiden er bij en laat nog even door fruiten
3).Doe dan het zeer fijn gemaakte chorizo vlees er bij en roer gedurende 5 minuten goed door.
4).Nu gaat de bouillon er bij en breng die aan de kook
5).Dan gaan de bonen er bij en breng wederom aan de kook
6).Dan deksel er op en 2 uren op zacht vuur laten doorsudderen
7).Intussen kunnen de speklapjes worden gebakken;let er wel op dat dat ze niet al te krokant worden.
8).De in plakjes gesneden chorizo even in de pan laten "garen".
9).Na 2 uren de pan met bonen van het vuur halen en 1/3 deel van de massa fijnstampen en weer terug doen in de pan (het geheel wordt dan "romiger"" van structuur en smaak.
10).Nog eens 30 minuten laten nawarmen
11).Ondertussen de rijst koken (langkorrelig) of verwarmen.