Recept
« Terug naar recepten
Rempejek
PT20M
Rempejek
Een heerlijk rempejek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Boekoe kita, bladzijde 108 - Mevrouw Weerschijnvlinder 260113
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rempejek te bereiden
Los de santen op in 4 eetlepels kookwater en roer de ketanmeel erdoor.
Voeg zoveel water toe dat er een beslag zo dik als pannenkoekbeslag ontstaat.
Roer de knoflook, kruiden, pinda's en zout door.
Verhit de olie in een grote koekenpan en schep eetlepels van het beslag, met veel tussenruimte in de pan.
Bak de koeken knapperig en goudbruin aan beide kanten.
Voeg zoveel water toe dat er een beslag zo dik als pannenkoekbeslag ontstaat.
Roer de knoflook, kruiden, pinda's en zout door.
Verhit de olie in een grote koekenpan en schep eetlepels van het beslag, met veel tussenruimte in de pan.
Bak de koeken knapperig en goudbruin aan beide kanten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Rijst die tot een zeer fijn poeder is gemalen. Het rijstmeel is hetzij van gewone rijst (rijstemeel), hetzij van kleefrijst (in Nederland beter bekend onder de Indische naam ketanmeel). Rijstmeel wordt gebruikt om allerlei gebak, pap, deegvellen en noedelsoorten van te maken, denk bijvoorbeeld aan dimsumhapjes, rijstvellen, rijsteballetjes en nog veel meer.
Let op of er gewone rijstmeel of rijstmeel van kleefrijst nodig is in een recept. Maak dan een pap, saus, deeg, beslag, noedel of vel van het rijstemeel. Gegarandeerd glutenvrij.
Groetjes Hilde Kookjij.
derbyke zegt: