Recept
« Terug naar recepten
Ricotta-bosbessentaartje
PT35M
Ricotta-bosbessentaartje
Een heerlijk ricotta-bosbessentaartje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta-bosbessentaartje te bereiden
Bekleed de bodem van de springvorm met een cirkel van bakpapier.
Bevochtig de randen van de springvorm, maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine, meng met de gesmolten boter.
Druk dit aan op de bodem van de springvorm.
Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Laat de gelatine weken in koud water,
Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje,
Knijp de gelatine goed uit en laat ze al roerend oplossen in de warme jam, roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbesgelei er gelijkmatig doorheen.
Snijd een deel van de bosbessen wat fijner en bewaar de rest voor de topping.
Meng de gesneden bosbessen ook door het mengsel.
Verdeel alles over het biscuitdeeg, schud een paar keer om luchtbellen te verwijderen en strijk de bovenkant glad.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. verdeel voor het serveren de bosbessen over de taart.
Snijd de randen met dun mesje los en verwijder de rand van de springvorm.
Bevochtig de randen van de springvorm, maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine, meng met de gesmolten boter.
Druk dit aan op de bodem van de springvorm.
Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Laat de gelatine weken in koud water,
Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje,
Knijp de gelatine goed uit en laat ze al roerend oplossen in de warme jam, roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbesgelei er gelijkmatig doorheen.
Snijd een deel van de bosbessen wat fijner en bewaar de rest voor de topping.
Meng de gesneden bosbessen ook door het mengsel.
Verdeel alles over het biscuitdeeg, schud een paar keer om luchtbellen te verwijderen en strijk de bovenkant glad.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. verdeel voor het serveren de bosbessen over de taart.
Snijd de randen met dun mesje los en verwijder de rand van de springvorm.
lkemper zegt: