Recept
« Terug naar recepten
Rijnlands gamarineerd paardenvlees met rozijnen
PT130M
Rijnlands gamarineerd paardenvlees met rozijnen
Een heerlijk rijnlands gamarineerd paardenvlees met rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijnlands gamarineerd paardenvlees met rozijnen te bereiden
bereiding:
Meng de voor de marinade bedoelde ingrediënten.
Leg het vlees in de marinade. Voeg het bouquet garni toe samen met tomatenpuree en mosterd. Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan. Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven. Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
Als de vloeistof is verdampt, overgiet het dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
Druk het bouquet garni en het bouillon door een puntzeef. Meng de geweekte rozijnen door de saus. Bind de saus nog eens naar wens met een beetje water en aardappelzetmeel.
Lekker met aardappelkoekjes, stoofpeertjes en diverse koolsoorten.
Meng de voor de marinade bedoelde ingrediënten.
Leg het vlees in de marinade. Voeg het bouquet garni toe samen met tomatenpuree en mosterd. Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan. Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven. Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
Als de vloeistof is verdampt, overgiet het dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
Druk het bouquet garni en het bouillon door een puntzeef. Meng de geweekte rozijnen door de saus. Bind de saus nog eens naar wens met een beetje water en aardappelzetmeel.
Lekker met aardappelkoekjes, stoofpeertjes en diverse koolsoorten.