KookJij

RIJST : Citroenrijst

Dit recept voor citroentijst komt oorspronkelijk uit Zuid India.Het wordt daar vaak gegeten (ook in Bangladesh en Pakistan) met raita en een of andere salade. Het is ook vaak daar de "piece" in een veganistische keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Citroenrijst te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de regels van de kunst droog met de kunyit en de laurierblaadjes en verwijder de laurier blaadjes na het koken.
  2. Fruit in een wadjan aan in de heet gemaakte ghee de uitjes en de knoflook (+ evt. de optionele kaneel en kruidnagel) en wanneer de uitjes glazig zijn geworden daarbij voegen de urad dal, de mosterdzaadjes en de djinten.
  3. Wanneer de mosterdzaadjes gaan poffen de fijngemaakte lomboks toevoegen en de geraspte gember.
  4. Na een paar minuten de rijst toevoegen en goed blijven omwerken en roeren, zodat alles goed gemengd is.
  5. Voeg de zeste toe en het citroensap en roer goed door.
  6. Vervolgens de nootjes toevoegen en goed omwerken.
  7. Verdeel over de borden en bestrooi met het gesnipperde korianderblad.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Eet dit rijstgerecht met
*raita en kosambari salade
*garnalen gerecht
*haricots verts en een goede curry
* een gebakken visje
*citroen-kip
***********
Wat drinken we erbij?
-*Denk aan (jasmijn)thee
*-Denk aan een droge witte witte wijn en iets minder droog wanneer het gerecht echt scherp is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Barbara,
Altijd leuk om te horen.We zullen ons best doen het zo te houden.
Jan A.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Geweldige recepten heb je ons weer voorgeschoteld, Jan!
De laatste tijd heb ik geen recepten ingestuurd, door omstandigheden, maar
ben met opruimen nog vele kattebelletjes tegengekomen in een mooie map, dus zal er eerstdaags weer aan beginnen. Nog altijd chapeau voor je heerlijke recepten, heb ze vaak gemaakt en kreeg er complimenten voor, maar dat moet op jouw conto!!