Recept
« Terug naar recepten
Rijst met Knoflook en Kruiden India II
PT30M
Rijst met Knoflook en Kruiden India II
Een heerlijk rijst met knoflook en kruiden india ii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met Knoflook en Kruiden India II te bereiden
1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en deksel en doe de djinten daarin als de olie gaat bubbelen.
Wanneer de djinten van kleur gaat veranderen (hij wordt donkerder) de lenteui en knoflook in de olie gooien en doorroeren.
2).Wanneer de ui gaat kleuren, de rijst toevoegen en rustig blijven doorroeren.
3).Nu gaat de garam masala er bij, het zout en dan de tweede lading (heet) water van 600 cc.
4).We brengen dit aan de kook en roeren goed door. Deksel er op en in de oven zetten.
5).De rijst zou na 20 minuten toch wel zo'n beetje gaar moeten zijn.
6).Roer de rijst los met twee vorken en sprenkel de limoensap er over en laat hem uitdampen.
7).Strooi de apart gehouden fijn gesneden witte delen van de lenteui er over.
Wanneer de djinten van kleur gaat veranderen (hij wordt donkerder) de lenteui en knoflook in de olie gooien en doorroeren.
2).Wanneer de ui gaat kleuren, de rijst toevoegen en rustig blijven doorroeren.
3).Nu gaat de garam masala er bij, het zout en dan de tweede lading (heet) water van 600 cc.
4).We brengen dit aan de kook en roeren goed door. Deksel er op en in de oven zetten.
5).De rijst zou na 20 minuten toch wel zo'n beetje gaar moeten zijn.
6).Roer de rijst los met twee vorken en sprenkel de limoensap er over en laat hem uitdampen.
7).Strooi de apart gehouden fijn gesneden witte delen van de lenteui er over.