Recept
« Terug naar recepten
Rijst met Linzen
PT60M
Rijst met Linzen
Een heerlijk rijst met linzen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met Linzen te bereiden
1).Kook de rijst volgens de regelen van de kunst met er in de kaneel, kunyit, dille en zout.
2).Werk de rijst met 1 of 2 vorken los.
3).Bak in de geklaarde boter de amandelschaafsel en krenten / rozijnen.
4).500 gram linzen al dente garen ook in zoutarme kippenbouillon.
5).Alles door elkaar husselen.
2).Werk de rijst met 1 of 2 vorken los.
3).Bak in de geklaarde boter de amandelschaafsel en krenten / rozijnen.
4).500 gram linzen al dente garen ook in zoutarme kippenbouillon.
5).Alles door elkaar husselen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Oorspronkelijk komt dit uit de joods - Syrische keuken (Aleppo). Dit is wel het eenvoudigste recept. In het boek van Claudia Roden (die Joods-Syrische ouders had), staat een wat complexere vorm.