KookJij

Rijst met Linzen

Een heerlijk rijst met linzen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met Linzen te bereiden

1).Kook de rijst volgens de regelen van de kunst met er in de kaneel, kunyit, dille en zout.
2).Werk de rijst met 1 of 2 vorken los.
3).Bak in de geklaarde boter de amandelschaafsel en krenten / rozijnen.
4).500 gram linzen al dente garen ook in zoutarme kippenbouillon.
5).Alles door elkaar husselen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Oorspronkelijk komt dit uit de joods - Syrische keuken (Aleppo). Dit is wel het eenvoudigste recept. In het boek van Claudia Roden (die Joods-Syrische ouders had), staat een wat complexere vorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst