DIEN OP : In voorverwarmde diepe borden. Je kunt er wat seroendeng bijgeven en atjar en kroepoek.
NOOT:Ipv gehakt kun je ook bv garnalen doen of hamblokjes ,enz.
NOOT 2 : De tijd is exclusief het koken en afkoelen van de rijst.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Cincang
PT90M
RIJST Nasi Cincang
Een heerlijk rijst nasi cincang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Cincang te bereiden
1).Kook de rijst volgens de regelen der kunst gaar en laat die een nacht "besterven" in de koelkast
2).Doe de ui, knoflook, gember, Nam Prik Pao en Madras in de blender en maak hiervan een homogene
boemboe.
3).Bak de spekjes uit in een grote wajan of wok. Haal ze eruit en zet ze apart.
4).Doe een paar eetlepels rijstolie in dezelfde wok en fruit daarin aan de boemboe.
5).Doe hierbij het gehakt en fruit dit gaar onder zeer regelmatig roeren.
6).Doe de spekjes er weer bij en de rijst en werk alles goed door elkaar. Dat doe je met 2 houten vorken, die je tegen elkaar in de inhoud van de wok laat omwoelen.
7).Dan gaat de spitskool er bij,omwerken tot die verflenst is.
8).Dan gaat de prei er bij, omwerken tot die zacht is.
9).Haal van het vuur af en doe de ketjap er bij en werk om en doe hetzelfde met de lombok en koriander.
10).Bak de spiegeleieren in wat olie.
2).Doe de ui, knoflook, gember, Nam Prik Pao en Madras in de blender en maak hiervan een homogene
boemboe.
3).Bak de spekjes uit in een grote wajan of wok. Haal ze eruit en zet ze apart.
4).Doe een paar eetlepels rijstolie in dezelfde wok en fruit daarin aan de boemboe.
5).Doe hierbij het gehakt en fruit dit gaar onder zeer regelmatig roeren.
6).Doe de spekjes er weer bij en de rijst en werk alles goed door elkaar. Dat doe je met 2 houten vorken, die je tegen elkaar in de inhoud van de wok laat omwoelen.
7).Dan gaat de spitskool er bij,omwerken tot die verflenst is.
8).Dan gaat de prei er bij, omwerken tot die zacht is.
9).Haal van het vuur af en doe de ketjap er bij en werk om en doe hetzelfde met de lombok en koriander.
10).Bak de spiegeleieren in wat olie.
limelein zegt: