Recept
« Terug naar recepten
Risotto met heel veel verse tuinkruiden
PT25M
Risotto met heel veel verse tuinkruiden
Risotto is een Italiaans rijstgerecht wordt gemaakt van een speciale rijstsoort, bijvoorbeeld carnaroli of arborio rijst. Risotto wordt eerst droog aangebakken en daarna gegaard met bouillon. Je kunt risotto puur eten, maar er kan ook heel veel aan toegevoegd
worden. Ik heb deze keer gekozen voor heel veel verse tuinkruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met heel veel verse tuinkruiden te bereiden
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de fijngesneden lenteui plm. 2 minuten.
- Voeg de risotto toe. Bak al roerend mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de wijn toe. Roer goed door en laat de wijn op een laag vuur zachtjes opgenomen worden door de rijst.
- Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon erdoor. Steeds roeren en steeds weer wat toevoegen tot het eerdere vocht is
opgenomen. Na plm. 20 minuten is de risotto klaar. (Is de risotto dan te dik (moet lekker smeuïg zijn) voeg dan nog wat bouillon
toe en roer nog even goed door.) - Voeg de de verse kruiden toe.
- Roer een lekkere klont roomboter door de risotto.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met coquiles Verrukkelijke-coquilles-met-gesmoltenpeterselieknoflookboter- of met gebakken vis. Maar ook een lekker stukje vlees smaakt hier voortreffelijk bij.