Verdeel de rijst over de borden en schep daarover de spitskoolpreu en leg er een 1/2 gebakken banaan bij.
Dan saté saus op de borden scheppen en eventueel nog opsieren met een groentje.
Zet sambal op tafel en wat krupuk.
Geef hierbij een fikse rosé wijn of een jonge shiraz / pinot noire.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Spitskool met Chorizo en Kip
PT90M
RIJST Spitskool met Chorizo en Kip
Een van de vele variaties uit het "familie-album".
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Spitskool met Chorizo en Kip te bereiden
1).Bak de banaan (pisang) en zet warm weg in bv de oven op 65 graden Celsisus.
2).Fruit de kipblokjes aan in de olie en zet apart warm weg.
3).Fruit de blokjes chorizo worst aan, tot ze flink wat olie hebben verloren en fruit daarin aan de uien, knoflook en lombook tot de uien zacht zijn.
4).Doe er dan de ketjap bij en de gember.
Dan de spitskool erbij en goed omroeren tot de spitskook al dente gaar is. Gooi er dan de cashew noten bij en roer nog eens goed om.
5).De kipblokjes kunnen er bij en dan weer goed omroeren tot de kip gaar is en de rest door en door warm.
6).Ondertussen is de saté saus verwarmd.
2).Fruit de kipblokjes aan in de olie en zet apart warm weg.
3).Fruit de blokjes chorizo worst aan, tot ze flink wat olie hebben verloren en fruit daarin aan de uien, knoflook en lombook tot de uien zacht zijn.
4).Doe er dan de ketjap bij en de gember.
Dan de spitskool erbij en goed omroeren tot de spitskook al dente gaar is. Gooi er dan de cashew noten bij en roer nog eens goed om.
5).De kipblokjes kunnen er bij en dan weer goed omroeren tot de kip gaar is en de rest door en door warm.
6).Ondertussen is de saté saus verwarmd.