Recept
« Terug naar recepten
Rijst toetje met een sausje van cactusvijgen
PT45M
Rijst toetje met een sausje van cactusvijgen
Blijft altijd leuk om met producten te werken waar ik nog nooit eerder iets
mee gemaakt heb. Zo had ik deze keer cactusvijgen. Een niet alledaags
product.
Nader onderzoek wees uit dat de vrucht oorspronkelijk uit Mexico komt en
ik vond een recept van Rudolph van Veen uit de aflevering MEXICO van het
programma "The taste of life Travel".
Met dit recept ben ik aan de slag gegaan en met een paar aanpassingen is
dit heerlijke, niet alledaagse toetje, wat er uit is gekomen.
Tip: Zorg dat je bij het koken van de rijst goed blijft doorroeren ander koekt
de rijst aan de bodem vast. Voeg op het laatst nog af en toe een beetje
extra melk of water toe zodat er een mooie smeuïge rijstepap ontstaat.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Rudolph van Veen, The taste of life travel.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst toetje met een sausje van cactusvijgen te bereiden
- Schil de sinaasappel, bewaar de schil en snijd partjes uit de sinaasappel.
- Schil de cactusvijgen (pas op want er kunnen nog kleine stekeltjes in de schil zitten) en snijd het vruchtvlees in plakjes. Kook het vruchtvlees met honing en limoensap zodat er een mooie saus ontstaat (ongeveer 10 minuten).
- Pureer het vruchtvlees en zeef de pitjes eruit. Laat de saus afkoelen (koelkast).
- Breng de melk aan de kook en voeg rijst, kaneelstokjes, sinaasappelschil en de kruidnagels toe.
- Kook de rijst in circa 25 minuten gaar. Roer regelmatig goed door en voeg eventueel extra melk of water toe zodat er een mooie smeuïge massa ontstaat.
- Verwijder de kaneelstokjes, sinaasappelschil en de kruidnagels.
- Schep de rijst in schaaltjes en schenk de gecondenseerde melk en de cactusvijgensaus erover.
- Garneer met de sinaasappelpartjes.