Recept
« Terug naar recepten
Rijstdessert met cashewnoten
PT60M
Rijstdessert met cashewnoten
Een heerlijk rijstdessert met cashewnoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstdessert met cashewnoten te bereiden
1. Hak de pijnboompitten en de pistachenoten grof. Snij de abrikozen in stukjes. Meng alle gedroogde vruchten en noten goed onder elkaar.
2. Breng de melke aan de kook met de suiker en een snuifje zout. Zet het vuur laag en voeg er de rijst en 3/4 van de fruit-notenmengeling aan toe. Laat een uurtje sudderen en roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat melk toe.
3. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Verdeel de rijst over glaasjes en werk af met de rest van de fruit-notenmengeling.
2. Breng de melke aan de kook met de suiker en een snuifje zout. Zet het vuur laag en voeg er de rijst en 3/4 van de fruit-notenmengeling aan toe. Laat een uurtje sudderen en roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat melk toe.
3. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Verdeel de rijst over glaasjes en werk af met de rest van de fruit-notenmengeling.
charlotte zegt: