KookJij

Rijstepap met abrikozen

Een heerlijk rijstepap met abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstepap met abrikozen te bereiden

¾ deel van de melk met de rijst aan de kook brengen. Kaneelstokjes in de melk leggen en op een heel laag vuurtje laten koken (met deksel op de pan). Iedere 10 minuten even doorroeren en als de brei te dik wordt een scheut melk toevoegen en goed roeren. Na 40 minuten de klein gesneden abrikozen toevoegen samen met de bruine suiker. Intussen rustig doorgaan met toevoegen van de melk totdat deze op is. Na ruim een uur het vuur uitzetten en de pap laten afkoelen. De kaneelstokjes verwijderen voor serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

E.looijschelder

E.looijschelder zegt:
Ik heb lang gezocht en eindelijk gevonden, ik zocht stijve rijst met kaneel.