Recept
« Terug naar recepten
Rijstepap met abrikozen
PT70M
Rijstepap met abrikozen
Een heerlijk rijstepap met abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstepap met abrikozen te bereiden
¾ deel van de melk met de rijst aan de kook brengen. Kaneelstokjes in de melk leggen en op een heel laag vuurtje laten koken (met deksel op de pan). Iedere 10 minuten even doorroeren en als de brei te dik wordt een scheut melk toevoegen en goed roeren. Na 40 minuten de klein gesneden abrikozen toevoegen samen met de bruine suiker. Intussen rustig doorgaan met toevoegen van de melk totdat deze op is. Na ruim een uur het vuur uitzetten en de pap laten afkoelen. De kaneelstokjes verwijderen voor serveren.
E.looijschelder zegt: