Recept
« Terug naar recepten
Dessert: frangipane pudding
PT20M
Dessert: frangipane pudding
Pudding apart geserveerd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: frangipane pudding te bereiden
- Frangipane koeken samen met +/- 150 gr abrikozenconfituur fijn cutteren. Smeer een springvorm in met een beetje olijfolie de bodem bedekken met bakpapier. Los de vanille poeder op in een beetje melk, breng de melk samen met de suiker en safraan aan de kook en voeg de opgeloste poeder toe laat +/- 1 min goed doorkoken. Bedek de bodem van de springvorm met de koekenmassa vervolgens een laagje confituur en amandelschilfers. Vul de vorm met de pudding laat afkoelen op kamertemperatuur. Vervolgens een velletje plastiekfolie over de pudding en zet in de koelkast deze wordt uiteraard zeer fris opgediend. Haal de pudding uit de springvorm besmeer de rand van de pudding met confituur en bestrooi rnet amandelschilfers.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Yvonne Frencken zegt:
Dat lijkt me een heel lekker !
Ga ik ook eens maken.
Op de foto ziet er mmmh ... uit !
Hilde Dumont zegt: