KookJij

Rijstpap met appelen

Een heerlijk rijstpap met appelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstpap met appelen te bereiden

de appels schillen, het klokhuis uitboren en de appels gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water. Een pan omspoelen met wat water. Daarin de melk aan de kook brengen met het vanillestokje. Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje. Wanneer de rijstepap voldoende ingedikt is de suiker toevoegen en nog even verder laten sudderen. Afwerken met de eierdooiers. De rijstepap in een schaal gieten en de appels er bovenop plaatsen. Verder afwerken met een cocktailkersje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst