Recept
« Terug naar recepten
Rijstpap met appelen
PT50M
Rijstpap met appelen
Een heerlijk rijstpap met appelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstpap met appelen te bereiden
de appels schillen, het klokhuis uitboren en de appels gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water. Een pan omspoelen met wat water. Daarin de melk aan de kook brengen met het vanillestokje. Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje. Wanneer de rijstepap voldoende ingedikt is de suiker toevoegen en nog even verder laten sudderen. Afwerken met de eierdooiers. De rijstepap in een schaal gieten en de appels er bovenop plaatsen. Verder afwerken met een cocktailkersje.