KookJij

Rijstpudding met rumrozijnen

Een heerlijk rijstpudding met rumrozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstpudding met rumrozijnen te bereiden

De melk met de rijst en het kaneelstokje aan de kook brengen. Vanillesuiker toevoegen en 40- 50 minuten op een laag vuurtje laten pruttelen. (Let op dat de massa niet gaat overkoken en zoveel mogelijk de deksel op de pan houden om velvorming te voorkomen).
De rozijnen en de rum (of water + rumaroma) mengen en ook 40 minuutjes laten staan.

Stoppen met verwarmen van de rijstpudding. Het kaneelpijpje verwijderen. De gelatine weken in koud water (5 minuten) uitknijpen en door de massa roeren. Ook de geweekte rozijnen erdoor roeren. De pudding overdoen in puddingschaaltjes en deze afdekken met wat plasticfolie om velvorming te voorkomen. Voordat de pudding gegeten wordt de bruine suiker over de pudding strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst