Recept
« Terug naar recepten
Rijstpudding met rumrozijnen
PT50M
Rijstpudding met rumrozijnen
Een heerlijk rijstpudding met rumrozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstpudding met rumrozijnen te bereiden
De melk met de rijst en het kaneelstokje aan de kook brengen. Vanillesuiker toevoegen en 40- 50 minuten op een laag vuurtje laten pruttelen. (Let op dat de massa niet gaat overkoken en zoveel mogelijk de deksel op de pan houden om velvorming te voorkomen).
De rozijnen en de rum (of water + rumaroma) mengen en ook 40 minuutjes laten staan.
Stoppen met verwarmen van de rijstpudding. Het kaneelpijpje verwijderen. De gelatine weken in koud water (5 minuten) uitknijpen en door de massa roeren. Ook de geweekte rozijnen erdoor roeren. De pudding overdoen in puddingschaaltjes en deze afdekken met wat plasticfolie om velvorming te voorkomen. Voordat de pudding gegeten wordt de bruine suiker over de pudding strooien.
De rozijnen en de rum (of water + rumaroma) mengen en ook 40 minuutjes laten staan.
Stoppen met verwarmen van de rijstpudding. Het kaneelpijpje verwijderen. De gelatine weken in koud water (5 minuten) uitknijpen en door de massa roeren. Ook de geweekte rozijnen erdoor roeren. De pudding overdoen in puddingschaaltjes en deze afdekken met wat plasticfolie om velvorming te voorkomen. Voordat de pudding gegeten wordt de bruine suiker over de pudding strooien.