Recept
« Terug naar recepten
Rijstschotel apart
PT20M
Rijstschotel apart
Een heerlijk rijstschotel apart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstschotel apart te bereiden
Sjalotjes zeer fijn snijden.
Olijfolie in een wokpan opwarmen, sjalotjes, safraan en rijst opwokken tot ze mooi bruin zijn. Voeg de wijn en kruiden toe. Zet het vuur lager en laat op een zacht vuur beetgaar sudderen.
De spekblokjes krokant aanbakken zonder vetstoffen.
Voeg deze bij de rijst en roer goed om.
Olijfolie in een wokpan opwarmen, sjalotjes, safraan en rijst opwokken tot ze mooi bruin zijn. Voeg de wijn en kruiden toe. Zet het vuur lager en laat op een zacht vuur beetgaar sudderen.
De spekblokjes krokant aanbakken zonder vetstoffen.
Voeg deze bij de rijst en roer goed om.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.