Recept
« Terug naar recepten
Risoto met scampi’s en parelhoen
PT60M
Risoto met scampi’s en parelhoen
Een heerlijk risoto met scampi’s en parelhoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risoto met scampi’s en parelhoen te bereiden
Snijd de parelhoenbouten doormidden (op het gewricht) zodat je 4 mooie stukken hebt.
Pel en snipper de ui fijn.
Pel de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de zaadlijsten. Hak de tomaten grof.
Kleur de parelhoenbouten aan in Solo Vloeibaar, neem ze uit de pan. Stoof de gesnipperde ui kort aan in de Solo Vloeibaar en voeg de rijst er aan toe. Laat de rijst 2 minuten op een laag vuur glazig worden. Bevochtig met de bouillon, voeg de kruiden en de tomaten toe en schik de parelhoenbouten erbovenop. Zet een deksel op de pan en laat alles een achttal minuten zachtjes sudderen. Schik nu de scampi’s erbij en laat nog 5 minuten onder deksel sudderen. Schep de rijst goed om, voeg de plakjes chorizo toe en breng op smaak met een weinig zeezout.
Snipper de pijpajuintjes fijn en strooi ze net voor het opdienen over het gerecht.
Pel en snipper de ui fijn.
Pel de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de zaadlijsten. Hak de tomaten grof.
Kleur de parelhoenbouten aan in Solo Vloeibaar, neem ze uit de pan. Stoof de gesnipperde ui kort aan in de Solo Vloeibaar en voeg de rijst er aan toe. Laat de rijst 2 minuten op een laag vuur glazig worden. Bevochtig met de bouillon, voeg de kruiden en de tomaten toe en schik de parelhoenbouten erbovenop. Zet een deksel op de pan en laat alles een achttal minuten zachtjes sudderen. Schik nu de scampi’s erbij en laat nog 5 minuten onder deksel sudderen. Schep de rijst goed om, voeg de plakjes chorizo toe en breng op smaak met een weinig zeezout.
Snipper de pijpajuintjes fijn en strooi ze net voor het opdienen over het gerecht.