Recept
« Terug naar recepten
Risotto ala Isolana
PT30M
Risotto ala Isolana
Een heerlijk risotto ala isolana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto ala Isolana te bereiden
Ui pellen en snipperen. Gehakt uit de verseworst drukken. Verhit in een koekenpan 20 gr. boter en 2 el. olijfolie, bak hierin de gehakt uit de verseworst bruin. Verhit in de hapjespan de rest van de olie en fruit de ui zacht, doe er de rijst bij en roer een paar minuten tot elk korreltje bedekt is met een laagje vet. Voeg de bouillon toe en laat de risotto ca. 10 min. sudderen met de deksel op de pan. Voeg de gehakt toe, roer goed door elkaar en laat de risotto nog 8 min. koken. Probeer en rijst korreltje voor de juiste gaarte.Breng de risotto op smaak met peper, zout en kaneelpoeder. Haal de pan van het vuur, voeg de rest van de boter en de parmezaanse kaas toe en door alles goed door elkaar.
Direct opdienen.
Lekker met komkommer of tomatensalade.
Direct opdienen.
Lekker met komkommer of tomatensalade.
Mijn kookverhaal (ineke witte)
Dit recept zet niet voor iedereen op tafel omdat de smaak erg vreemd is. Mijn man,dochter en ik zelf vinden het heerlijk.