In plaats van sugarsnaps zijn peultjes of groene asperges ook lekker hierbij.
In plaats van limoenrisotto is citroenrisotto natuurlijk ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Limoenrisotto met knoflook garnalen
PT20M
Limoenrisotto met knoflook garnalen
Een mooi en lekker hoofdgerecht als je gasten krijgt (die van garnalen houden natuurlijk).
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limoenrisotto met knoflook garnalen te bereiden
Maak de garnalen schoon, en marineer ze in wat olijfolie met 1 teentje uitgeperst knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.
Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar, en voeg er af en toe wat bouillon bij. Duurt plm. 20 minuten tot de rijst beetgaar is.
Kook de sugersnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
Bak intussen de garnalen in de wok tot ze mooi roze zijn.
Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugersnaps erop.
Garneer met wat limoenrasp.
Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar, en voeg er af en toe wat bouillon bij. Duurt plm. 20 minuten tot de rijst beetgaar is.
Kook de sugersnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
Bak intussen de garnalen in de wok tot ze mooi roze zijn.
Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugersnaps erop.
Garneer met wat limoenrasp.