KookJij

Limoenrisotto met knoflook garnalen

Een mooi en lekker hoofdgerecht als je gasten krijgt (die van garnalen houden natuurlijk).
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limoenrisotto met knoflook garnalen te bereiden

 Maak de garnalen schoon, en marineer ze in wat olijfolie met 1 teentje uitgeperst knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.
Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar, en voeg er af en toe wat bouillon bij. Duurt plm. 20 minuten tot de rijst beetgaar is.
Kook de sugersnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
Bak intussen de garnalen in de wok tot ze mooi roze zijn.
Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugersnaps erop.
Garneer met wat limoenrasp.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van sugarsnaps zijn peultjes of groene asperges ook lekker hierbij.
In plaats van limoenrisotto is citroenrisotto natuurlijk ook erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst