Recept
« Terug naar recepten
Pasta met cantharellen en truffelpesto
PT20M
Pasta met cantharellen en truffelpesto
De Cantharellentijd is weer aangebroken. Je ziet ze weer overal liggen; op
de markt, bij de groenteboer en zelfs in de supermarkt. Even van genieten
dus nu het kan.
Het beste kun je ze onder stromend water met een zacht borsteltje
schoonborstelen want er kan nog wel eens wat grond en dennennaalden
aan vast zitten. Zet ze liever niet in een bak water want dan zuigen ze
teveel water op. Verder is dit recept in no-time gemaakt. En hoewel ik
eigenlijk geen vegetariër ben mis je in dit heerlijke gerecht het vlees niet
eens.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met cantharellen en truffelpesto te bereiden
- Borstel de paddenstoelen schoon van zand en dennennaalden. Ik doe dit altijd onder stromend water en met een zacht borsteltje. Snij of scheur de grote in stukjes. Snij de sjalot en hak de knoflook fijn. Kook de pasta.
- Fruit de sjalot en knoflook in een klontje boter.
- Voeg de cantharellen toe en bestrooi ze met een beetje zout en bak ze rondom.
- Voeg daarna de room, cognac en de truffelpesto toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat het eventjes sudderen.
- Voeg dan de gekookte pasta toe en schep alles goed door elkaar.
- Dien het gerecht op met schilfers Parmezaanse kaas, (truffel)olie en peterselie.