KookJij

Pasta met cantharellen en truffelpesto

De Cantharellentijd is weer aangebroken. Je ziet ze weer overal liggen; op de markt, bij de groenteboer en zelfs in de supermarkt. Even van genieten dus nu het kan. Het beste kun je ze onder stromend water met een zacht borsteltje schoonborstelen want er kan nog wel eens wat grond en dennennaalden aan vast zitten. Zet ze liever niet in een bak water want dan zuigen ze teveel water op. Verder is dit recept in no-time gemaakt. En hoewel ik eigenlijk geen vegetariër ben mis je in dit heerlijke gerecht het vlees niet eens.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met cantharellen en truffelpesto te bereiden

  1. Borstel de paddenstoelen schoon van zand en dennennaalden. Ik doe dit altijd onder stromend water en met een zacht borsteltje. Snij of scheur de grote in stukjes. Snij de sjalot en hak de knoflook fijn. Kook de pasta.
  2. Fruit de sjalot en knoflook in een klontje boter.
  3. Voeg de cantharellen toe en bestrooi ze met een beetje zout en bak ze rondom.
  4. Voeg daarna de room, cognac en de truffelpesto toe.
  5. Meng alles goed door elkaar en laat het eventjes sudderen.
  6. Voeg dan de gekookte pasta toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Dien het gerecht op met schilfers Parmezaanse kaas, (truffel)olie en peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst