Recept
« Terug naar recepten
Geschnetzeltes van kalfsvlees
PT20M
Geschnetzeltes van kalfsvlees
Dit traditionele gerecht komt oorspronkelijk uit Zurich, Zwitserland maar
staat eigenlijk wel in alle Alpenlanden op het menu. De versie met
kalfsvlees zoals ik het heb gemaakt is wel de meest oorspronkelijke maar je
kunt eventueel ook kip, kalkoen of varkensvlees gebruiken.
De letterlijke vertaling van geschnetlzeltes is: in dunne plakjes gesneden.
Lekker hierbij is pasta rösti of gebakken aardappeltjes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geschnetzeltes van kalfsvlees te bereiden
- Vlees in dunne plakjes/reepjes snijden, champignons in plakjes snijden, sjalotten pellen en grof snijden.
- Verwarm de boter totdat hij goed bruist en bak hierin de sjalotten glazig.
- Voeg de reepjes vlees toe en bak ze snel rondom aan.
- Doe de champignons erbij en schep alles goed door elkaar zodat de champignons snel kunnen garen.
- Voeg na een paar minuutjes de room, wijn, cognac en het bouillontablet toe.
- Schep weer alles goed door elkaar en bind het geheel met een maïzenapapje of allesbinder.
- Strooi er gehakte peterselie op bieslook over.