Recept
« Terug naar recepten
Risotto met aubergine en paddestoelen
PT20M
Risotto met aubergine en paddestoelen
Een heerlijk risotto met aubergine en paddestoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Risotto met aubergine en paddestoelen te bereiden
Kook apart 100-200 gr. risottorijst door langzaam tijdens het koken zoveel kippenbouillon toe te voegen, dat het net door de rijst wordt opgenomen. Apart hiervan fruit men in een wok de fijngesnipperde ui in een weinig olijfolie. Vervolgens voegt men de in plakjes gesneden aubergine en champignons toe. Daarna onder tussentijds krachtig roeren ongeveer 10 min. laten sudderen. Bestrooi naar smaak met wat peper en zout. Roer er tevens voor de smaak een klontje boter door. Strooi dan fijn geraspte Parmesaanse kaas door het gerecht. Giet daarna 1 dl. witte wijn erbij. Even 5 min. op elkaar laten inwerken. Roer nu krachtig de rijst er doorheen. Het mag ietwat krokant worden, maar dit is niet absoluut noodzakelijk. Je kunt zo het teveel aan vocht laten verdampen. Kijk uit voor aanbranden! Op het laatst en kort voor het opdienen dit gerecht mengen met vers en fijn gehakte peterselie en basilicum.
Eventueel een takje thijm en rozemarijn kan ook.
Eet smakelijk!
Eventueel een takje thijm en rozemarijn kan ook.
Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jake zegt:
Escapade gourmande. Hoe moet het dan volgens u? Graag inhoudelijk commentaar s.v.p.
Tat zegt:
jake zegt:
Bedankt voor uw reactie.
Ik heb het recept hier en daar aangevuld. U kunt zelf naar eigen believen de hoeveelheden aanpassen.
jake zegt: