Recept
« Terug naar recepten
Risotto met gegrilde paprika en rivierkreeftjes
PT40M
Risotto met gegrilde paprika en rivierkreeftjes
Een heerlijk risotto met gegrilde paprika en rivierkreeftjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Angela Angela
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met gegrilde paprika en rivierkreeftjes te bereiden
Doe de gegrilde paprika en knoflook in de keukenmachine of een diepe bak. Pureer deze samen.
Snijd de ui fijn. Kook 1 liter water en los hierin de boullionblokjes op.
Zet de pan op het vuur en verhit hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui hierin tot ze glazig zijn. Voeg daarna de rijst toe en blijf roeren tot de olie hier een beetje in is opgenomen. Zet het vuur hoog. Voeg dan de wijn toe. Blijf goed roeren. Als de wijn in de rijst is opgenomen, zet je het vuur lager en voeg je scheutje voor scheutje de boullion toe. Steeds blijven roeren en pas een nieuwe scheut toevoegen als de vorige bijna in de rijst is opgenomen. Blijf dit doen totdat de boullion op is.
Voeg daarna de paprikapuree en rivierkreeftjes toe en laat het nog even doorkoken. Breng de risotto op smaak met peper. Voeg ook de geitenkaas toe. Als dit gesmolten is, is het gerecht klaar.
Doe het in een diep bord, strooi de pijnboompitten eroverheen en leg er rucola bovenop.
Snijd de ui fijn. Kook 1 liter water en los hierin de boullionblokjes op.
Zet de pan op het vuur en verhit hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui hierin tot ze glazig zijn. Voeg daarna de rijst toe en blijf roeren tot de olie hier een beetje in is opgenomen. Zet het vuur hoog. Voeg dan de wijn toe. Blijf goed roeren. Als de wijn in de rijst is opgenomen, zet je het vuur lager en voeg je scheutje voor scheutje de boullion toe. Steeds blijven roeren en pas een nieuwe scheut toevoegen als de vorige bijna in de rijst is opgenomen. Blijf dit doen totdat de boullion op is.
Voeg daarna de paprikapuree en rivierkreeftjes toe en laat het nog even doorkoken. Breng de risotto op smaak met peper. Voeg ook de geitenkaas toe. Als dit gesmolten is, is het gerecht klaar.
Doe het in een diep bord, strooi de pijnboompitten eroverheen en leg er rucola bovenop.
frenk zegt:
Ik heb deze site nog maar net ontdekt en kwam ineen bij jou receot terecht het lijkt mij echt heerlijk zodra ik het een keer gemaakt heb laat ik je weten wat ik ervan vind.
gr,Frenk