Recept
« Terug naar recepten
Risotto met krab en citroengras
PT30M
Risotto met krab en citroengras
Een feestelijk, warm voorgerecht
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met krab en citroengras te bereiden
- Snij de boter in blokjes en bewaar in de koelkast. Verhit de schaaldierenfumet. Hak de sjalot fijn, verwijder het eerste blad van de citroengrasstengels en hak ook deze fijn.
- Laat de sjalot en het citroengras zacht worden in wat olijfolie en fruit er de rijst in, tot die glazig is. Giet er geleidelijk aan de fumet bij met een scheplepel. Wacht tot de rijst de eerste lepel fumet heeft opgenomen om de volgende toe te voegen en herhaal dit ongeveer 18 minuten lang. Roer af en toe zodat de bereiding niet gaat kleven.
- Voeg de krab, een laatste scheplepel fumet en de boter toe. Meng krachtig om een mooie consistentie te verkrijgen. Doe er de Parmezaanse kaas en het citroensap bij, kruid met peper en dien meteen op.