KookJij

Risotto met krab en citroengras

Een feestelijk, warm voorgerecht
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met krab en citroengras te bereiden

  1. Snij de boter in blokjes en bewaar in de koelkast. Verhit de schaaldierenfumet. Hak de sjalot fijn, verwijder het eerste blad van de citroengrasstengels en hak ook deze fijn. 
  2. Laat de sjalot en het citroengras zacht worden in wat olijfolie en fruit er de rijst in, tot die glazig is. Giet er geleidelijk aan de fumet bij met een scheplepel. Wacht tot de rijst de eerste lepel fumet heeft opgenomen om de volgende toe te voegen en herhaal dit ongeveer 18 minuten lang. Roer af en toe zodat de bereiding niet gaat kleven.
  3. Voeg de krab, een laatste scheplepel fumet en de boter toe. Meng krachtig om een mooie consistentie te verkrijgen. Doe er de Parmezaanse kaas en het citroensap bij, kruid met peper en dien meteen op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst