KookJij

Risotto met kreeft en konijn

Een heerlijk risotto met kreeft en konijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met kreeft en konijn te bereiden

Warm de Tripel Chimay en de gevogeltebouillon op.
Stoof de ajuin samen met de look aan in 50 gr boter en roer er de risottorijst onder.
Giet nu telkens een deeltje van het warme vocht bij de risottorijst, blijf roeren en laat telkens inkoken.
Doe dit zo'n 10 keer.
Werk af met de kaas Vieux Chimay.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de Blauwe Chimay en de bruine fond voor de helft inkoken, monteer met 50 gr boter.
Stoof de spruiten en de tuinbonen aan.
Decorticeer de kreeft (dus ontdoe hem van zijn pantser), halveer de staarten en verwijder het darmkanaal.
Bak het kreeftenvlees en de konijnenfilets, kruid ze met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst