Recept
« Terug naar recepten
Rode kool ovenschotel
PT40M
Rode kool ovenschotel
Een heerlijk rode kool ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool ovenschotel te bereiden
Bereid de aardappelpuree zoals vermeld op het pak. Bak het gehakt daarna rul in een koekenpan en voeg vervolgens de gehaktkruiden en de gesnipperde ui toe. Vet daarna een ovenschaal in en leg hierin eerst een laagje puree, vervolgens een laag gehakt, een laag rode kool en herhaal dit nog eens maar eindig met een laag puree. Plaats de schaal tenslotte in een voorverwarmde oven van 200 graden C. tot er bovenop een mooi goudbruin korstje is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Ik lustte nooit rode kool, maar sinds ik dit gemaakt heb, vind ik het heerlijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Karin zegt:
ineube zegt:
Marleen zegt:
Proberen!
Karin zegt:
Roelie zegt: