*Versieren kan met gehakt groen, gehalveerde partjes mandarijn, enz..
*Deze salade is lekker bij sneetjes al dan niet gerookte kippen- of eendenborst, karbonaadjes (rund, varken, lam) en gebakken aardappeltjes.
Recept
« Terug naar recepten
Rode Kool Salade met Jam
PT30M
Rode Kool Salade met Jam
Een heerlijk rode kool salade met jam recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode Kool Salade met Jam te bereiden
*Haal de rode kool wat uit elkaar en als hij erg hard is even overgieten met kokend water en meteen weer koud afspoelen en uitslingeren
*Doe de bosbessenjam, azijn, mosterd, olie, ui en knoflook in de keukenmachine en draai daar van een gladde homogene saus. Breng op smaak met zout en peper.
*Meng de rode kool, geschaafde (geraspte appel) en noten goed door elkaar en roer dan de dressing er door.
*Doe de bosbessenjam, azijn, mosterd, olie, ui en knoflook in de keukenmachine en draai daar van een gladde homogene saus. Breng op smaak met zout en peper.
*Meng de rode kool, geschaafde (geraspte appel) en noten goed door elkaar en roer dan de dressing er door.
Jaap zegt:
Ga ik ook maken.