Recept
« Terug naar recepten
Rode kooltaart
PT60M
Rode kooltaart
Een heerlijk rode kooltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kooltaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 225C.Schil de aardappels en kook ze met wat zout ca.15 min.Kook de rode kool met wat zout en suiker in ca.25 min.Beboter een springvorm (24 cm.) en bekleed de vorm geheel met bladerdeeg.Verwijder de schil en klokkenhuis van de appels,snijd ze in schijfjes en beleg hiermee de bodem.Vermeng de crème fraîche met de gemalen laurier,gemalen kruidnagel,kaneel,peper en zout.Snijd de rode kool en de aardappelen fijn en laat ze goed uitlekken in een vergiet.Leg een laagje rode kool op de appel,daarna een laagje aardappelen en herhaal dit tot de vorm gevuld is maar sluit af met een laagje aardappelen.Plaats het in de oven gedurende 25 min. en na ca.15 min.de room over de taart gieten .De taart is klaar als hij lichtbruin is geworden.
tineke zegt: