KookJij

Rode kooltaart

Een heerlijk rode kooltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode kooltaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 225C.Schil de aardappels en kook ze met wat zout ca.15 min.Kook de rode kool met wat zout en suiker in ca.25 min.Beboter een springvorm (24 cm.) en bekleed de vorm geheel met bladerdeeg.Verwijder de schil en klokkenhuis van de appels,snijd ze in schijfjes en beleg hiermee de bodem.Vermeng de crème fraîche met de gemalen laurier,gemalen kruidnagel,kaneel,peper en zout.Snijd de rode kool en de aardappelen fijn en laat ze goed uitlekken in een vergiet.Leg een laagje rode kool op de appel,daarna een laagje aardappelen en herhaal dit tot de vorm gevuld is maar sluit af met een laagje aardappelen.Plaats het in de oven gedurende 25 min. en na ca.15 min.de room over de taart gieten .De taart is klaar als hij lichtbruin is geworden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tineke

tineke zegt:
we hebben heerlijk gegeten!:p