Recept
« Terug naar recepten
Rode peren uit de oven
PT45M
Rode peren uit de oven
Een heerlijk rode peren uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode peren uit de oven te bereiden
Deze peren worden eerst gepocheerd en gaan daarna in de oven, waardoor ze een heerlijk uitgesproken smaak en prachtige dieprode kleur krijgen. Ze smaken het lekkerst als ze 3 dagen voor het serveren worden gemaakt, zodat ze alle smaak en kleur uit de siroop kunnen absorberen.
Bereiding:
Kies een pan waar de 6 peren precies naast elkaar rechtop in passen. Verhit daarin de suiker met de wijn, de kaneelstokjes, de laurierbladeren en het vanillestokje en roer tot de suiker is opgelost. Schil de peren, laat ze heel met het steeltje intact, zet ze in de pan en schep de siroop er enkele malen over. Verwarm ze 30 minuten op laag vuur of tot ze gaar zijn. Schep er regelmatig siroop over. Laat de peren afkoelen, doe ze met de siroop in een koelkastdoos en zet die afgedekt ten minste 24 uur en maximaal 3 dagen in de koelkast. Draai de peren af en toe zodat ze gelijkmatig van kleur worden. Neem de peren uit de siroop en zet ze in een ondiepe ovenvaste schaal. Laat de siroop op het fornuis goed doorkoken tot hij tot de helft is ingekookt. Verwijder de laurierbladeren, de kaneelstokjes en het vanillestokje.
Voor het opdienen:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de peren dik met de siroop en zet ze 20 minuten in de oven. Bestrijk ze opnieuw met siroop als ze uit de oven komen. Leg ze op borden en schep er een flinke lepel siroop over.
Suggestie:
Spoel het vanillestokje na gebruik af en droog het.
Bewaar het in een pot met suiker of koffie en gebruik het nog eens.
Serveersuggestie:
Geef er pittige mascarpone of Griekse yoghurt bij.
Bereiding:
Kies een pan waar de 6 peren precies naast elkaar rechtop in passen. Verhit daarin de suiker met de wijn, de kaneelstokjes, de laurierbladeren en het vanillestokje en roer tot de suiker is opgelost. Schil de peren, laat ze heel met het steeltje intact, zet ze in de pan en schep de siroop er enkele malen over. Verwarm ze 30 minuten op laag vuur of tot ze gaar zijn. Schep er regelmatig siroop over. Laat de peren afkoelen, doe ze met de siroop in een koelkastdoos en zet die afgedekt ten minste 24 uur en maximaal 3 dagen in de koelkast. Draai de peren af en toe zodat ze gelijkmatig van kleur worden. Neem de peren uit de siroop en zet ze in een ondiepe ovenvaste schaal. Laat de siroop op het fornuis goed doorkoken tot hij tot de helft is ingekookt. Verwijder de laurierbladeren, de kaneelstokjes en het vanillestokje.
Voor het opdienen:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de peren dik met de siroop en zet ze 20 minuten in de oven. Bestrijk ze opnieuw met siroop als ze uit de oven komen. Leg ze op borden en schep er een flinke lepel siroop over.
Suggestie:
Spoel het vanillestokje na gebruik af en droog het.
Bewaar het in een pot met suiker of koffie en gebruik het nog eens.
Serveersuggestie:
Geef er pittige mascarpone of Griekse yoghurt bij.