Recept
« Terug naar recepten
Rodebessen-vanillelikeur
PT10M
Rodebessen-vanillelikeur
Een heerlijk rodebessen-vanillelikeur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rodebessen-vanillelikeur te bereiden
Was de bessen voorzichtig, laat ze goed uitlekken en verwijder de steeltjes. Doe ze in een grote, schone glazen bokaal en plet ze enigszins. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en giet de wodka erover. Roer goed. Sluit de bokaal en zet hem minstens zes weken in de koelkast. Roer een keer per week.
Na zes weken giet je de vloeistof door mousseline of neteldoek. Knijp de besjes goed uit om zo veel mogelijk van de vloeistof op te vangen. Giet de likeur in een brandschone glazen fles en bewaar in de koelkast.
Na zes weken giet je de vloeistof door mousseline of neteldoek. Knijp de besjes goed uit om zo veel mogelijk van de vloeistof op te vangen. Giet de likeur in een brandschone glazen fles en bewaar in de koelkast.