Recept
« Terug naar recepten
Rodekoolpakketjes
PT30M
Rodekoolpakketjes
Een heerlijk rodekoolpakketjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rodekoolpakketjes te bereiden
Maak de grootste koolbladeren los en hou ze apart. Snij de rest van de rode kool fijn en snij de gechilde appelen in blokjes. Snipper een ui en fruit glazig in een beetje olie of boter. Doe er de appelblokjes, de frambozenazijn en de suiker bij. Kruid met peper en zout. Laat gaar stoven op een zacht vuurtje onder een deksel en voeg er, als de kool bijna gaar is, de rozijntjes aan toe. Blancheer de achtergehouden koolbladeren in gezouten water en laat ze plat op keukenpapier drogen. Bekleed er de schaaltjes mee en schep er de gestoofde kool in. Vouw de koolbladeren over de vulling en druk lichtjes aan. Zet de potjes nog 3 minuten in de magnetron om alles goed door te warmen.
slaatje zegt: