Recept
« Terug naar recepten
Roerbakkip met meloen en groenten
PT40M
Roerbakkip met meloen en groenten
Een heerlijk roerbakkip met meloen en groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbakkip met meloen en groenten te bereiden
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken van 2cm lang. Blancheer ze even in kokend water.
Maak de paprika schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in reepjes van 1cm.
Snijd de gemberwortel in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en hak fijn. Snijd de meloen in 2 en verwijder de zaadjes. Schil de meloen en verdeel in kleine blokjes.
Verhit de wok gedurende 30sec. Giet de fond in de wok en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat al roerend wit worden. Neem de kip uit de wok en voeg de boontjes toe en laat 30sec. koken. Haal de boontjes uit de wok en maak de wok schoon
Was de rijst. Breng de rijst aan de kook met 2X volume water. Laat droogkoken. Roer de maïzena glad in de rest van de fond samen met oestersaus, rijstwijn, suiker en peper.
De wok opnieuw verhitten en de olie toevoegen. De gember door de hete olie roeren en de bosuitjes toevoegen. Roerbakken gedurende 1min. de kip en de boontjes toevoegen en alles 2-3min. roerbakken. Dan de paprika en de maïs toevoegen en alles 2-3min. (tot de groenten beetgaar zijn) roerbakken.
De meloen toevoegen en alle ingrediënten voorzichtig omscheppen. Het aangemaakte papje er over gieten en laten koken tot de saus indikt en helder wordt.
Serveer met de gekookte rijst.
Maak de paprika schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in reepjes van 1cm.
Snijd de gemberwortel in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en hak fijn. Snijd de meloen in 2 en verwijder de zaadjes. Schil de meloen en verdeel in kleine blokjes.
Verhit de wok gedurende 30sec. Giet de fond in de wok en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat al roerend wit worden. Neem de kip uit de wok en voeg de boontjes toe en laat 30sec. koken. Haal de boontjes uit de wok en maak de wok schoon
Was de rijst. Breng de rijst aan de kook met 2X volume water. Laat droogkoken. Roer de maïzena glad in de rest van de fond samen met oestersaus, rijstwijn, suiker en peper.
De wok opnieuw verhitten en de olie toevoegen. De gember door de hete olie roeren en de bosuitjes toevoegen. Roerbakken gedurende 1min. de kip en de boontjes toevoegen en alles 2-3min. roerbakken. Dan de paprika en de maïs toevoegen en alles 2-3min. (tot de groenten beetgaar zijn) roerbakken.
De meloen toevoegen en alle ingrediënten voorzichtig omscheppen. Het aangemaakte papje er over gieten en laten koken tot de saus indikt en helder wordt.
Serveer met de gekookte rijst.