Geef er jasmijnthee bij of koud bier.
Als wijn zou ik kiezen voor een niet al te droge witte wijn (zelf prefereer ik een Kabinett of Spaetlese Riesling))
Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken Varkensvlees en Sperciebonen met Prik Khing
PT35M
Roergebakken Varkensvlees en Sperciebonen met Prik Khing
(Nam) Prik Khing pasta : (Nam) Prik = Thaise equivalent voor sambal : Khing = gemberwortel.
Niet te verwarren met Nam Prik P(h)ao hetgeen staat voor een Thaise "sambal" van geroosterde lomboks met trassi,, shiitake en tamarinde (of limoensap).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken Varkensvlees en Sperciebonen met Prik Khing te bereiden
- Verhit de olie in de wadjan en laat hem goed heet worden.
- Doe de uien er in en roer.
- Als de uien slap worden kan de knoflook er bij, roeren.
- Na een 10 tellen mag de prik khing er bij, roeren.
- Na nog eens 10 tellen kan het varkensvlees er bij, roeren.
- Wanneer het vlees rondom is gekleurd kunnen de spercie bonen er bij.
- Mocht de inhoud wat aan de droge kant lijken, dan eetlepel voor eetlepel de bouillon of water er bij doen.
- Blijven roeren tot de sperciebonen al dente gaar zijn.
- Voeg dan de purut blaadjes toe en de gesneden lombok, de suiker en de vissaus en blijf roeren (het heet tenslotte niet voor niets een roerbakschotel).
- Wanneer de bonen echt gaar zijn, de wadjan van het vuur halen en over de borden verdelen.
- Geef er witte rijst bij.