Recept
« Terug naar recepten
Rogvleugel gebakken in schuimende boter met kappertjes en peterselie
PT20M
Rogvleugel gebakken in schuimende boter met kappertjes en peterselie
Een heerlijk rogvleugel gebakken in schuimende boter met kappertjes en peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rogvleugel gebakken in schuimende boter met kappertjes en peterselie te bereiden
De rogvleugels spoelen in ijswater, laten uitlekken en drogen in een zuiver linnen doek.
De boter in de pan laten schuimen en de rog bakken op hoog vuur (2 minuten aan elke kant), zonder de boter te laten verhitten en zeker niet verbranden.
De rogvleugel op warme borden schikken. De kappertjes en geplukte peterselie in dezelfde pan bakken.
De rog overgieten met de schuimende boter, kappetjes en peterselie. Serveren met gestoomde aardappelen.
De boter in de pan laten schuimen en de rog bakken op hoog vuur (2 minuten aan elke kant), zonder de boter te laten verhitten en zeker niet verbranden.
De rogvleugel op warme borden schikken. De kappertjes en geplukte peterselie in dezelfde pan bakken.
De rog overgieten met de schuimende boter, kappetjes en peterselie. Serveren met gestoomde aardappelen.