Recept
« Terug naar recepten
Rollade met hollandse asperges
PT75M
Rollade met hollandse asperges
Een heerlijk rollade met hollandse asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rollade met hollandse asperges te bereiden
Schil de asperges en snij de houtige uiteinden eraf.kook ze 10 minuten in ruim water en spoel ze koud.Pel de knoflook.Stamp met een vijzel het venkelzaad met het zout,de peper en knoflook tot een pasta.Hak de kruiden fijn.Meng het gehakt met 1 eetlepel venkelpasta,eiwit,room en de gehakte kruiden.Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de varkensfilet zover open dat je hem kunt open vouwen tot een grote lap.Verdeel de parmaham over het vlees.Bestrijk de ham met het gehaktmengsel.Verdeel de asperges erover.Rol het vlees voorzichtig op en bind de rollade dicht met keukentouw.Wrijf de rollade in met olijfolie en venkelpasta en leg hem in een braadslee.Braad hem 10 minuten in de hete oven.Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en braad de rollade nog 45 minuten.Laat hem 10 minuten rusten alvorens je hem aansnijdt.