Ik had een duxelle-restje (fijngesneden gestoofde champignons met een sjalot) en nog resten ricotta, een beetje blauwe schimmelkaas en nog wat gedroogde ham in de koelkast.
Dus dacht ik, dat wordt een lekker borrelhapje met gedroogde ham. En inderdaad...
Recept
« Terug naar recepten
Rolletje droge ham gevuld met kaas en (duxelle)
PT10M
Rolletje droge ham gevuld met kaas en (duxelle)
Een heerlijk rolletje droge ham gevuld met kaas en (duxelle) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
beetje eigen creativiteit
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rolletje droge ham gevuld met kaas en (duxelle) te bereiden
1. Meng de kazen door elkaar. Voeg er de restjes duxelle (hoeft niet) en de verse kruiden er aan toe.
2. Breng op smaak met peper en zout (afhankelijk van de smaak van de blauwe schimmelkaas).
3. Leg huishoudfolie op je werkvlak. Leg 2 plakjes dunne ham op elkaar en schep er het mengsel op. Rol dit zorgvuldig op tot een cilinder en rol het huishoudfolie er rond.
Draai de folie tot worst en leg terug in de koelkast. (Mise en place tot -1 dag of zelfs meer)
4. Snijd de worst in schijfjes met een scherp zaagmes. Serveer zoals je wil.
2. Breng op smaak met peper en zout (afhankelijk van de smaak van de blauwe schimmelkaas).
3. Leg huishoudfolie op je werkvlak. Leg 2 plakjes dunne ham op elkaar en schep er het mengsel op. Rol dit zorgvuldig op tot een cilinder en rol het huishoudfolie er rond.
Draai de folie tot worst en leg terug in de koelkast. (Mise en place tot -1 dag of zelfs meer)
4. Snijd de worst in schijfjes met een scherp zaagmes. Serveer zoals je wil.