Recept
« Terug naar recepten
Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.
PT20M
Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.
Bij dit recept staan geen hoeveelheden. Dat is gemakkelijk zelf te bepalen
afhankelijk van het aantal personen . De hapjes zijn goed voor te bereiden
en zo hoef je op het moment van serveren ze alleen maar van de afwerking
te voorzien . Ze zijn alle drie lekker, maar klaarblijkelijk was het hapje met
heksenkaas en de gebakken Zwarte Woudham favoriet. Die verdwenen het
snelst van de schotel . Uiteraard heb ik niet alle hapjes op de schotel
gelegd maar in 2 keer opgediend.
Rechts op de foto hapje 1.
Links op de foto hapje 2
en onderaan hapje 3.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch. te bereiden
- HAPJE 1 KOMKOMMER MET HEKSENKAAS (VLEES ) Snij plakjes van circa 1 cm van de komkommer af. Vul een spuitzak met kartelmondje met wat heksenkaas en spuit op elk plakje een mooi toefje heksenkaas.
- Bak in een droge koekenpan 2 plakjes van de Zwarte Woudham knapperig. Laat afkoelen en leg een klein stukje op elk toefje heksenkaas.
- HAPJE 2 KOMKOMMER MET BIESLOOKROOMKAAS EN GEROOKTE ZALM ( VIS ) Snij plakjes van circa 1 cm van de komkommer af. Vul een spuitzak met kartelmondje met Philadelphia bieslook roomkaas en spuit een toefje op elk plakje.
- Leg er een stukje gerookte zalm op en werk af met een klein stukje bieslook en bestrooi met wat zwart sesamzaad.
- HAPJE 3 KOMKOMMER GEVULD MET BOURSIN ( VEGETARISCH ) De komkommer wassen, halveren in de lengte en de zaadjes eruit lepelen met een theelepeltje.
- Aan de onderkant met een kaasschaaf iets weg schaven van de komkommer, zo blijven de hapjes mooi rechtop staan. Vul de uithollingen met boursin en wikkel de helften in vershoudfolie. Leg in de koelkast tot gebruik.
- Snij boogjes van de gevulde komkommer , leg er een stukje zongedroogde tomaat op en eventueel een blaadje bladpeterselie, bieslook of dille.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Het lijkt, alsof je veel ingrediënten nodig hebt. De basis van elk hapje is komkommer en deze hapjes zijn ideaal om te variëren. Zo kun je in plaats van gerookte zalm een stukje paling of makreel nemen. Of Boursin in plaats van Heksenkaas. Geef je fantasie de vrije loop. Maak een "proefhapje " !