KookJij

Romeinse aspergesalade

Een heerlijk romeinse aspergesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romeinse aspergesalade te bereiden

Kook de eieren in ca.4 min.halfzacht.Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes.Was de sla en laat deze goed uitlekken.Snij van de asperges ca.2 cm.van de onderkanten.Vet een grillpan in en rooster de asperges ca.3 min.,bestrooi ze met peper en zout en laat ze afkoelen.Grill de parmaham knapperig en laat deze ook afkoelen.Klop een dressing van walnotenolie met citroensap en breng deze op smaak met peper en zout.Verdeel de sla met de asperges, de ham, en de tanaatpartjes over vier borden.Besprenkel de salade met de dressing.Halveer de eieren en verddel ze over de salades.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Mooi recept, topsport.
Nog wat walnoten erbij?
grt Hans:):)
a.breukers

a.breukers zegt:
Klinkt heerlijk ! Ga het binnenkort maken.