Recept
« Terug naar recepten
Klassieke asperges op Brabantse wijze
PT20M
Klassieke asperges op Brabantse wijze
Op deze klassieke bereidingswijze worden toch nog steeds de meeste
asperges gegeten. Eigenlijk is het amper een recept te noemen zo
eenvoudig is het. In de meeste restaurants waar ze asperges op de kaart
hebben staan kun je ze op deze manier wel terugvinden. Al zijn er vaak wel
kleine variaties te vinden. Zelf varieer ik ook op meerdere manieren. Zo
prak ik het ei ook wel eens door de gesmolten boter heen of serveer ik de
warme gesmolten boter apart erbij. Natuurlijk ook lekker met Hollandaise
saus (in meerdere varianten) en als ik er vis in plaats van ham bij eet dan
gebruik ik weer een ander sausje. En uiteraard serveer je er (gekookte) kriel
bij. Garneren met een beetje peterselie of bieslook en je hebt een feestje op
je bord.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke asperges op Brabantse wijze te bereiden
- Schil de asperges en snij de onderste stukjes eraf (Deze bewaar je om soep van te maken. Als je niet van plan was soep te maken kun je het kooknat ook invriezen)
- Leg ze plat in een pan, voeg water en een beetje zout toe en kook ze 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren.
- Kook de eieren ongeveer 8 tot 10 minuten (ik doe ze vaak gewoon bij de asperges in de pan, houd wel de tijd in de gaten).
- Smelt de boter in een klein pannetje.
- Doe de asperges op een bord of schaal, leg de ham erbij en de gepelde en gehalveerde eieren.
- Giet de gesmolten boter erover of geef die er in een apart schaaltje bij.
- Ook lekker om ze nog te garneren met fijngesneden peterselie of bieslook
- Serveer er natuurlijk (gekookte) krieltjes bij.