Recept
« Terug naar recepten
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
PT80M
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Stoofpotjes met varkensvlees zijn relatief snel klaar in vergelijking met
rundvlees, dat veel langer tijd nodig heeft om mals te stoven.Dit is een
gerecht, uitermate geschikt om in de herfst te serveren als AGVtje , of met
rijst of pasta met een groente naar keuze. Dit stoofje kun je lang van te
voren al bereiden. Afgedekt in de koelkast zetten, zodat je het alleen nog
maar even hoef op te warmen. Mmmm was het commentaar van mijn
man.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes te bereiden
- Verhit een stoof of hapjespan , voeg de spekjes toe en bak even uit.
- Verwijder het meeste vet.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de hamblokjes toe en bak bruin.
- Voeg de spekjes, ui en knoflook toe en bak mee.
- Dan gaan de in stukjes gesneden paddenstoelen erbij.
- Bak , totdat ze geslonken zijn.
- Schenk dan de bouillon erbij. En voeg de tijm toe.
- Breng royaal op smaak met peper.
- Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje circa 50 minuten stoven.
- Schenk dan de koksroom erbij en stoof nog 15 minuten.
- Bestrooi met peterselie en serveer met een groente naar keuze en aardappelen, rijst of pasta.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker en mals stoofpotje, dat op voorhand te bereiden is. Fijn, als je gasten krijgt.