Recept
« Terug naar recepten
Romige hutspot
PT30M
Romige hutspot
Een heerlijk romige hutspot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige hutspot te bereiden
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Schil de winterpeen en snij deze in stukjes. Pel de uien en snij deze in stukjes.Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg voor plm.de helft water toe en een vleesbouillontablet.
Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
Verhit de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.
Bereidingswijze
Als de hutspot gaar is deze afgieten. Laat even doorstomen. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
Roer op het laatst de creme fraiche door de hutspot. Maak op smaak met versgemalen peper. Garneer met wat gebakken uien.
Serveertips
Bak de worstjes of geef er een gehaktbal bij.
Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
Verhit de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.
Bereidingswijze
Als de hutspot gaar is deze afgieten. Laat even doorstomen. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
Roer op het laatst de creme fraiche door de hutspot. Maak op smaak met versgemalen peper. Garneer met wat gebakken uien.
Serveertips
Bak de worstjes of geef er een gehaktbal bij.
lot zegt: