Hutspot met een deel gebakken uien smaakt veel lekkerder dan de originele versie.
Omdat we steeds minder vlees eten heb ik de hutspot deze week een keer met de teriyaki-paddenstoelen gemaakt.
Mijn man (ik ook) was verrukt van de lekkere smaak. Dit recept blijft erin.
Recept
« Terug naar recepten
Romige hutspot van Petra met teriyaki paddenstoelen
PT30M
Romige hutspot van Petra met teriyaki paddenstoelen
Mijn favoriete romige hutspot met gebakken uien met gebakken reepjes portobello in teriyakisaus.
Een heerlijk gerecht voor vegetariers.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige hutspot van Petra met teriyaki paddenstoelen te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
- Schil de winterpeen en snij deze in stukjes.
- Pel de uien en snij deze in stukjes.
- Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg voor plm.de helft van de hoeveelheid in de pan water toe en een vleesbouillontablet. Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
- Verhit ondertussen 10 gram boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.
- Als de hutspot gaar is (plm. 20 minuten) deze afgieten in een vergiet en goed uitlekken.
- . Laat de hutspot op laag vuur even nog stomen. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar of gebruik een gewone mixer (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
- Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot. Maak op smaak met
versgemalen peper. Garneer met de rest van gebakken uien. - Verhit de overgebleven 10 gram boter in een koekenpan. Bak hierin de reepjes portobello lichtbruin. Bak het gesnipperde sjalotje even mee. Kruid de portobello met peper en zout. Meng de teriyakisaus door de portobello. War goed door.
- Dien op met de hutspot.