Recept
« Terug naar recepten
romige mosselsoep
PT30M
romige mosselsoep
Een heerlijk romige mosselsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe romige mosselsoep te bereiden
Was de mosselen gooi kapotte en geopende exemplaren weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 3 min koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp ( bewaar 12 mosselen in de schelp.) Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 3 min. Roer de crème fraïche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min zachtjes doorkoken. Warm de laatste 5 min de mosselen mee. Bestrooi met dille.