Recept
« Terug naar recepten
Mosselen apart geserveerd
PT30M
Mosselen apart geserveerd
Een bordje heerlijk gevuld met pasta, groenten en mosselen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen apart geserveerd te bereiden
- Pasta beetgaar koken in licht gezouten water. Mosselen ontdoen van baard en deze meerdere malen wassen. Neem een kookpot vul deze met 1 grof gesneden sjaot, een teentje look een stuk groen van de porei kruiden met peper, zeezout en dille voeg de mosslen toe en wijn. Bereid de mosselen zoals je altijd doet. Champignons in vier snijden, wit van porei in sliertjes snijden, sjalot grof snijden, broccoli in roosjes verdelen de wortel in staafjes snijden. Deze groenten opwokken en evenzeer kruiden in olijfolie. Voor de saus: maak een roux van de bloem, boter en een deel van het vocht van de mosselen, roer er de zeer fijne roosjes broccoli onder. Tros-tomaatjes onder de grill. Verwijder de mosselen uit de schelp ( hou een 20 tal mosselen in schelp aan de kant voor afgarnering ) De mosselen evenzeer de groenten en saus onder de pasta mengen, serveer deze op bord met de trostomaatjes en mosselen in schelp.