Recept
« Terug naar recepten
Mosselen apart geserveerd
PT10M
Mosselen apart geserveerd
Een heerlijk mosselen apart geserveerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen apart geserveerd te bereiden
Mosselen ontdoen van baard en zeer goed wassen.
Ajuinen in ringen snijden.
Selder in ringen snijden.
Champignons in schijven snijden.
Porei in ringen snijden.
Look fijn persen.
Groenten samen mengen goed kruiden evenzeer de look eronder mengen en in potten verdelen.
Verdeel de mosselen erover en nogmaals kruiden en giet er een beetje olijfolie over en witte wijn.
Kook de mosselen onder gesloten deksel enkele minuten, opschudden laat nog enkele minuten koken en controleer of de mosselen open zijn.
Serveer zeer warm met overheerlijke zelf gebakken frietjes en een heelijk sausje, deze zeker te vinden op mijn receptenpagina.
Ajuinen in ringen snijden.
Selder in ringen snijden.
Champignons in schijven snijden.
Porei in ringen snijden.
Look fijn persen.
Groenten samen mengen goed kruiden evenzeer de look eronder mengen en in potten verdelen.
Verdeel de mosselen erover en nogmaals kruiden en giet er een beetje olijfolie over en witte wijn.
Kook de mosselen onder gesloten deksel enkele minuten, opschudden laat nog enkele minuten koken en controleer of de mosselen open zijn.
Serveer zeer warm met overheerlijke zelf gebakken frietjes en een heelijk sausje, deze zeker te vinden op mijn receptenpagina.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Hilde Dumont zegt: