Recept
« Terug naar recepten
Romige spinazie uit de oven
PT60M
Romige spinazie uit de oven
Een heerlijk romige spinazie uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige spinazie uit de oven te bereiden
was de spinazie en laat deze uitlekken.hak de spinazie wat kleiner.Pureer de spinazie met de keukenmachine.Voeg tijdens het pureren de eieren en de ontvelde teentjes knoflook toe.Snipper de gepelde ui.Wrijf de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal in met 10 gr.margarine.Verwarm de oven voor op 180C.verhit 20 gr.boter in een koekepan en bak de gesnipperde ui in 10 min.glazig en zacht.Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel.Breng het op smaak met peper en zout.Schep het mengsel in de vuurvaste schaal.Bak het spinaziegerecht ca.30 min.in de oven.Garneer met gehalveerde tomaatjes.
Lekker hierbij is warm stokbrood of ciabatta.
Lekker hierbij is warm stokbrood of ciabatta.
Corrie zegt: