Recept
« Terug naar recepten
Ronde appelcake
PT75M
Ronde appelcake
Een heerlijk ronde appelcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
karin luykx
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ronde appelcake te bereiden
Klop de boter met de suiker romig.
Voeg in een keer cakemeel toe.
Klop tot een klontervrij geheel, klop daarna een voor een de eieren er door.
Blijf daarna nog een kleine 5 minuten kloppen.
Vet de taartvorm in en doe je beslag hier in.
De appels schillen en in partjes snijden, zet ze staand in het beslag tot de hele taart vol staat.
Bestrooi het geheel met kaneel.
Dan ongeveer 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven, 160°C (controleren met een satéprikker, als die er droog uit komt is de cake goed).
Even iets laten afkoelen, daarna boven op in het midden mooi rond insmeren met abrikozenjam, daar omheen poedersuiker.
Voeg in een keer cakemeel toe.
Klop tot een klontervrij geheel, klop daarna een voor een de eieren er door.
Blijf daarna nog een kleine 5 minuten kloppen.
Vet de taartvorm in en doe je beslag hier in.
De appels schillen en in partjes snijden, zet ze staand in het beslag tot de hele taart vol staat.
Bestrooi het geheel met kaneel.
Dan ongeveer 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven, 160°C (controleren met een satéprikker, als die er droog uit komt is de cake goed).
Even iets laten afkoelen, daarna boven op in het midden mooi rond insmeren met abrikozenjam, daar omheen poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Het woordje 'ronde' zal bedoeld zijn als differentiatie met andere cakes,die meestal vierkant zijn.Overigens zit de smaak in de ingrediënten en de manier van bereiden,niet in de vorm.Wat ik wel anders zou doen is,de kaneel eerst mengen met de stukjes appel,en dan pas op de cake schikken.
Thanks Karin.
rozaverschoor zegt: