KookJij

Ronde appelcake

Een heerlijk ronde appelcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ronde appelcake te bereiden

Klop de boter met de suiker romig.
Voeg in een keer cakemeel toe.
Klop tot een klontervrij geheel, klop daarna een voor een de eieren er door.
Blijf daarna nog een kleine 5 minuten kloppen.
Vet de taartvorm in en doe je beslag hier in.
De appels schillen en in partjes snijden, zet ze staand in het beslag tot de hele taart vol staat.
Bestrooi het geheel met kaneel.
Dan ongeveer 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven, 160°C (controleren met een satéprikker, als die er droog uit komt is de cake goed).
Even iets laten afkoelen, daarna boven op in het midden mooi rond insmeren met abrikozenjam, daar omheen poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Vierkant of rond gebak heeft vaak een langere en lager baktijd als de gangbare broodvormige cake. Heel geschikt om er een taart van te maken. Groetje Roza.
Maja

Maja zegt:
Is weer eens iets anders dan een vierkante.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Suus,
Het woordje 'ronde' zal bedoeld zijn als differentiatie met andere cakes,die meestal vierkant zijn.Overigens zit de smaak in de ingrediënten en de manier van bereiden,niet in de vorm.Wat ik wel anders zou doen is,de kaneel eerst mengen met de stukjes appel,en dan pas op de cake schikken.
Thanks Karin.
suus

suus zegt:
Wat is er zo bijzonder aan dit recept. Het maakt toch niets uit of het rond, ovaal of vierkant is.:)
chaster

chaster zegt:
Ga ik maken.