Recept
« Terug naar recepten
Rood Gekookt Varkensvlees
PT125M
Rood Gekookt Varkensvlees
Een heerlijk rood gekookt varkensvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
125 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rood Gekookt Varkensvlees te bereiden
1).Verhit de olien in de grote pan en doe de suiker er in. Smelt de suiker in de olie tot bruinkleuring optreedt.
2).Daarin bakken we het varkensvlees om en om tot het bruinig wordt.
3).Dan gaat de rest er bij behalve de kousenband en de wortels en we brengen dat aan de kook, zetten het vuur wat lager en deksel er op en sudderen maar gedurende 90 minuten. Elke 15 minuten met de houten lepel over de bodem schrapen om aanbranden te voorkomen.
4).Nu gan de boontjes en wortelen er bij en we koken nog eens 15 minuten met deksel er af.
5).Pas op voor droog koken: water erbij doen.
2).Daarin bakken we het varkensvlees om en om tot het bruinig wordt.
3).Dan gaat de rest er bij behalve de kousenband en de wortels en we brengen dat aan de kook, zetten het vuur wat lager en deksel er op en sudderen maar gedurende 90 minuten. Elke 15 minuten met de houten lepel over de bodem schrapen om aanbranden te voorkomen.
4).Nu gan de boontjes en wortelen er bij en we koken nog eens 15 minuten met deksel er af.
5).Pas op voor droog koken: water erbij doen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel over de bordjes wat rijst en schep hierover de Hong Shao Rou. Bestrooi dan met gesnipperde lenteuitjes en korianderblaadjes.